Iata cea mai buna metoda de colorare a oualor, in mod natural:
-
Pune ouale intr-o oala, intr-un singur strat. Adauga apa, cat sa acopere ouale.
-
Adauga o lingurita de otet.
-
Adauga „colorantii” naturali. Daca ai mai multe oua sau daca vrei o culoare mai intensa, pune cat mai multe plante in oala.
-
Lasa apa sa fiarba.
-
Fierbe la foc scazut, timp de 15 minute.
-
Daca esti multumita de nuanta rezultata, scoate ouale din oala.
-
Daca vrei o culoare mai intensa,
scoate ouale din oala, strecoara vopseaua printr-un filtru de cafea,
acopera ouale cu acest lichid si lasa-le la frigider, peste noapte.
-
Ouale colorate natural nu vor fi lucioase, dar daca vrei sa adaugi luciu, le poti freca cu putina slanina.
Cum sa vopsesti ouale in mod natural
Culoarea | Ingredientul |
Violet
|
Putin suc de struguri Petale violete si 2 linguri de suc de lamaie Ceai rosu |
Indigo
|
Petale de violete Coji de ceapa rosie (fierte cu ouale) Ceai de hibiscus Vin rosu |
Albastru
|
Coacaze sau afine
Frunze de varza rosie (fierte cu ouale)Suc de struguri rosii |
Verde
|
Frunze de spanac (fierte cu ouale) Clorofila lichida |
Galben-verzui
|
Coji de mere galbene (fierte cu ouale) |
Galben
|
Coji de portocale si lamaie (fierte cu ouale) Morcovi (fierte cu ouale) Telina (fiarta cu ouale) Chimen macinat (fiert cu ouale) Turmeric macinat (fiert cu ouale) Ceai de musetel Ceai verde |
Maroniu
|
Cafea tare Cafea instant Coji de nuci (fierte cu ouale) Ceai negru |
Portocaliu
|
Coji de ceapa alba (fierte cu ouale) Morcovi fierti Chili Boia |
Roz
|
Sfecla Merisor sau suc de merisor Zmeura Suc de struguri rosii Zeama de sfecla murata |
Rosu | Multe coji de ceapa rosie(fierte cu ouale) Suc de visine sau de cirese Suc de rodii Zmeura |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu