joi, 7 noiembrie 2013

Semnificatiile zilei--6 NOIEMBRIE



6 noiembrie

Naşteri:
Alexandru Mitru, născut la 6 noiembrie 1914, Craiova – decedat la 19 decembrie 1989, a fost prozator român, autor de literatură pentru copii și tineret.Printre scrierile sale se numără Legendele Olimpului și volumul de povești Căciula fermecată.

1930: Darie Pavel, poet, prozator, traducător roman

1945: Valeriu Babanski, poet și prozator roman

Mihai Zamfir, năşcut la 6 noiembrie 1940, București este scriitor, istoric literar și critic literar român contemporan, profesor universitar la Universitatea București. Debutul său literar se petrece în 1962, cu articole în revista Contemporanul. În decursul timpului publică literatură de specialitate, dar și literatură beletristică.

Alex Ștefănescu, născut la 6 noiembrie 1947, Lugoj este critic literar român.





Olga Delia Mateescu (n. 6 noiembrie 1949, Bistrița Năsăud) este o actriță și scriitoare română, societară de onoare a Teatrului Național I.L. Caragiale, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UNITER, distinsă cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică.

Rodica Bretin este pseudonimul literar folosit de Rodica Apostol (născută la 6 noiembrie 1958, Brașov), scriitoare româncă de literatură istorică și fantastică.

1964: Iustin Panța, scriitor roman

Sărbători:
  • Sf. Ierarh Mărturisitor Pavel al Constantinopolului; Cuviosul Luca
  • Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timp de război și conflicte armate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu