joi, 17 aprilie 2014

--Vopsea naturală pentru încondeierea ouălor--

        Incearca sa folosesti si produse proaspete, si produse congelate. Cele din conserve vor scoate culori mai palide. Daca adaugi otet in apa, culorile vor fi mai intense. Unele plante trebuie neaparat fierte ca sa lase culoare, in timp ce altele (fructe, legume sau mirodenii) pot fi folosite si reci. Daca folosesti materiale reci, acopera oul fiert cu apa, adauga materialele cu care-l vei colora, o lingurita de otet, apoi lasa-le in frigider pana obtii nuanta dorita. In majoritatea cazurilor, cu cat le lasi mai mult in frigider, cu atat mai intensa va fi culoarea.
Iata cea mai buna metoda de colorare a oualor, in mod natural:


  1. Pune ouale intr-o oala, intr-un singur strat. Adauga apa, cat sa acopere ouale.
  2. Adauga o lingurita de otet.
  3. Adauga „colorantii” naturali. Daca ai mai multe oua sau daca vrei o culoare mai intensa, pune cat mai multe plante in oala.
  4. Lasa apa sa fiarba.
  5. Fierbe la foc scazut, timp de 15 minute.
  6. Daca esti multumita de nuanta rezultata, scoate ouale din oala.
  7. Daca vrei o culoare mai intensa, scoate ouale din oala, strecoara vopseaua printr-un filtru de cafea, acopera ouale cu acest lichid si lasa-le la frigider, peste noapte.
  8. Ouale colorate natural nu vor fi lucioase, dar daca vrei sa adaugi luciu, le poti freca cu putina slanina.

 

Cum sa vopsesti ouale in mod natural




Culoarea Ingredientul
Violet
Putin suc de struguri
Petale violete si 2 linguri de suc de lamaie
Ceai rosu
Indigo
Petale de violete
Coji de ceapa rosie (fierte cu ouale)
Ceai de hibiscus
Vin rosu
Albastru
Coacaze sau afine
Frunze de varza rosie (fierte cu ouale)
Suc de struguri rosii
Verde
Frunze de spanac (fierte cu ouale)
Clorofila lichida
Galben-verzui
Coji de mere galbene (fierte cu ouale)
Galben
Coji de portocale si lamaie (fierte cu ouale)
Morcovi (fierte cu ouale)
Telina (fiarta cu ouale)
Chimen macinat (fiert cu ouale)
Turmeric macinat (fiert cu ouale)
Ceai de musetel
Ceai verde
Maroniu
Cafea tare
Cafea instant
Coji de nuci (fierte cu ouale)
Ceai negru
Portocaliu
Coji de ceapa alba (fierte cu ouale)
Morcovi fierti
Chili
Boia
Roz
Sfecla
Merisor sau suc de merisor
Zmeura
Suc de struguri rosii
Zeama de sfecla murata
Rosu Multe coji de ceapa rosie(fierte cu ouale)
Suc de visine sau de cirese
Suc de rodii
Zmeura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu